Στην Συστημική Ψυχοθεραπεία η οικογένεια δουλεύει μαζί με το θεραπευτή για να διασαφηνίσουν τις σχέσεις που τους προβληματίζουν και να ανακαλύψουν νέους τρόπους να ζούν και να επικοινωνούν.

Αναδύονται ερωτήματα από συμπεριφορές του εφήβου που σχετίζονται με τις πεποιθήσεις, επιλογές, και στάσεις των γονιών που αμφισβητούνται.
Για να μπορέσει να σχηματίσει ταυτότητα ο έφηβος, απαιτείται να ανήκει σε ένα στέρεο σύστημα. Η επίτευξη της υγιούς αυτονόμησης του εφήβου απαιτεί από τους γονείς να παραμένουν ειλικρινείς, ευέλικτοι, με προσωπικό νόημα ζωής και ισορροπημένες προσωπικές σχέσεις.

Η ατομική ψυχοθεραπεία των εφήβων προϋποθέτει ξεκάθαρους κανόνες ειλικρίνειας, εκτίμησης, αποδοχής και διαθεσιμότητας. Δημιουργεί τους όρους, ώστε ο έφηβος να μπορεί να αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη.

Η αποτελεσματική ατομική ψυχοθεραπεία των εφήβων συνιστά την παράλληλη ψυχοθεραπευτική εργασία με τους γονείς.

Διάρκεια συνεδρίας

50 min

Our stories talk

“Νόμιζα ότι δεν με καταλαβαίνει κανείς και ότι απλά θα είμαι πάντα το παιδί που δημιουργεί προβλήματα. Έτσι θυμάμαι τον εαυτό από παιδί. Τελικά είδα ότι είμαι αυτό που θέλω και ότι για να κατακτήσω αυτά που ονειρεύομαι θα πρέπει απλά να το διεκδικήσω.”
Α.Τ 17 ετών, αγόρι
“Με την Michelle ένιωσα ότι μπορώ να συζητήσω τα πάντα. Χωρίς να κρίνει αν είμαι καλή μαθήτρια ή αν είμαι όμορφη. Ήμουν απλά ο εαυτός μου. Έμαθα να με αγαπώ και να με νοιάζομαι!”
Ρ.Φ, 16 ετών, κορίτσι