Η ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριού εστιάζεται συνήθως σε ένα ή περισσότερα θέματα που το ζευγάρι θέλει να επιλύσει. Στη θεραπεία ζεύγους δίνεται έμφαση στην αναγνώριση και την αξιοποίηση των δυνάμεων και δυνατοτήτων που ο κάθε σύντροφος έχει και φέρνει μέσα στη σχέση με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας (διευκόλυνση στην έκφραση των συναισθημάτων, εκπαίδευση σε τεχνικές επικοινωνίας), και στην πιο αποτελεσματική έκφραση των καταπιεσμένων σκέψεων και συναισθημάτων των συζύγων, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της επικοινωνίας και να αντλούν και οι δύο πλευρές ικανοποίηση κι ευχαρίστηση μέσα από τη σχέση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλυτερεύσουμε τον τρόπο της επικοινωνίας μας με τον/την σύντροφό μας, αλλά κυρίως μαθαίνοντας να ακούμε πιο ενεργητικά, προσαρμόζοντας το ύφος της συμπεριφοράς μας με αυτό του/της συντρόφους μας, και επικοινωνώντας με τον τρόπο που εκείνος/εκείνη επιθυμεί να παρακολουθεί και να ακούει, θα επιτύχουμε τον στόχο μας.

Όλα αυτά είναι θεμελιώδη, εάν θέλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ισορροπία μέσα στη σχέση μας, όπως επίσης, είναι ταυτόχρονα κι ο μηχανισμός της αποτελεσματικής επικοινωνίας μας με τους άλλους!

Διάρκεια συνεδρίας

50 min

Our stories talk

“Μετά από 9 χρόνια γάμου αποφασίσαμε να ζητήσουμε βοήθεια. Όσα και αν είπαμε σε φίλους και συγγενείς ήταν απλά μια επανάληψη τα όσων ήδη γνωρίζαμε. Τελικά μετά από την επίσκεψη μας στην Michelle για θεραπεία ζευγαριού θυμηθήκαμε γιατί είχαμε ερωτευτεί και ότι θέλουμε να κρατήσουμε γερά.”

Α.Ρ, 36 ετών, γυναίκα και Τ.Κ 39 ετών άντρας