Εκπαίδευση

  • Εγγεγραμμένη Ψυχοθεραπεύτρια

  • Εξειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

  • ΜSc Ψυχολογίας

  • Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Εποπτείας σε επαγγελματίες

  • Πιστοποιημένη Σύμβουλος/Εκπαιδεύτρια Καριέρας και Εκπαίδευσης

Michelle Φραντζή Karan

Michelle Φραντζή Karan PAP, ECP Εγγεγρ. Μέλος | GCDF

Ψυχοθεραπεύτρια | MSc Ψυχολογίας | Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

H Michelle Φραντζή Κaran είναι εγγεγραμένη Ψυχοθεραπεύτρια από τον Ευρωπαϊκό και Παγκύπριο Σύνδεσμο Ψυχοθεραπευτών με αριθμό εγγραφής 066-FMPAP-SF. Εξειδικεύεται στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία για οικογένειες, ζευγάρια, ενήλικες και εφήβους.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και απόφοιτος του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Υπήρξε λέκτορας πανεπιστημίου για περισσότερα από 10 χρόνια και συντονίστρια πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών στη Συμβουλευτική. 

Εργάζεται ιδιωτικά για περισσότερο από 10 χρόνια με ενήλικες, εφήβους, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ψυχολογικές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Έχει επίσης εργαστεί σε ψυχιατρικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης με ασθενείς (με σοβαρές ψυχιατρικές διαγνώσεις) και τις οικογένειές τους.

Στοχεύει στο να παρέχει ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό περιβάλλον στα άτομα που εισέρχονται στο γραφείο της, προκειμένου να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τη ζωή και το σύστημα θετικών πεποιθήσεων των ανθρώπων αυτών.

Όραμά της είναι να ενδυναμώσει τα άτομα και να αναδείξει διαφορετικές οπτικές στη ζωή. Επίσης, ενθαρρύνει τα άτομα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν τις ανάγκες/τα θέλω τους και να μπορούν να τα επικοινωνήσουν με τους γύρω τους αποτελεσματικά, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πιο ικανοποιητικό τρόπο ζωής.

Προσκαλεί τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους, να συσχετιστούν μεταξύ τους με διαφορετικό τρόπο, να δουν τη ζωή μέσα από μια πιο θετική οπτική και να κινηθούν με αυτοπεποίθηση στη ζωή τους. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση της βελτίωσης των δεξιοτήτων σχέσης/επικοινωνίας, στη ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης τους, αλλά και στο χειρισμό δύσκολων καταστάσεων.

Διευθύνει το ιδιωτικό γραφείο “Journey to Talk” στη Λεμεσό από το 2010 με προκαθορισμένα ραντεβού δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά όπου χρειάζεται.

 

“Είμαστε όλοι ταξιδιώτες στη ζωή, μερικοί με πολλά και μεγάλα ταξίδια, άλλοι με σύντομα και λίγα, μερικοί με πολλούς συνταξιδιώτες και άλλοι με λίγους. Είναι σημαντικό να επιλέξεις: που, με ποιον και πως θέλεις να ταξιδεύεις”. – Michelle Φραντζή Karan