Το GCDF είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, σχεδιασμένο ώστε να είναι ευέλικτο για να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε χώρας. Οι συντονιστές προγραμμάτων του GCDF συνεργάζονται με τοπικούς εμπειρογνώμονες ανάπτυξης σταδιοδρομιών για να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο που να είναι αρκετά αυστηρό ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα καθώς και την ευαισθησία στις τοπικές πραγματικότητες. Το EBCC (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πιστοποιημένων Συμβούλων) και το Κέντρο Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης (CCE) προωθούν την πιστοποίηση των χωρών ως έγκυρο δείκτη ποιότητας.

Στα οφέλη της πιστοποίησης  GCDF περιλαμβάνονται:

 • Εθνικής εμβέλειας πιστοποιητικό
 • Πιστοποίηση αξιοποιήσιμη στην αγορά εργασίας
 • Ξεκαθάρισμα σκοπού και πρακτικής
 • Έμπειροι εκπαιδευτές/εισηγητές
 • Εξειδικευμένη διαρκής εκπαίδευση για τους επαγγελματίες

Το GCDF είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για να προσφέρει αναγνώριση σε επαγγελματίες της επαγγελματικής εξέλιξης σε όλο τον κόσμο και να προωθήσει μια φιλοσοφία της δια βίου μάθησης. Βασισμένο στο πρόγραμμα Career Development Facilitator, μια προσπάθεια συνεργασίας που ξεκίνησε το 1997 από το Κέντρο Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης (CCE), την Εθνική Ένωση Επαγγελματικής Ανάπτυξης (NCDA) και την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματικής Πληροφόρησης (NOICC), το πρόγραμμα GCDF δημιουργήθηκε και προσαρμόστηκε στις ανάγκες της κάθε χώρας. Επί του παρόντος, η GCDF προσφέρεται σε 17 χώρες: Βουλγαρία, Καναδά, Κίνα, Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Κορέα, Fyrom, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα GCDF εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικό περιβάλλον, να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν εξετάζουν την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Μέσω της αξιοποίησης των βέλτιστων πρακτικών, των διαφόρων εργαλείων αξιολόγησης και των μοντέλων επαγγελματικής εξέλιξης, τα GCDFs διευκολύνουν την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των πελατών τους εξοπλίζοντας το κάθε άτομο με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Δομή προγράμματος κατάρτισης Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται σε εθνικό επίπεδο και διατίθεται σε διάφορες μορφές εκπαίδευσης για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συμμετεχόντων: – 80 ώρες διδασκαλίας. – 40 εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης Η εκπαίδευση και η πρακτική GCDF είναι αγκυροβολημένη σε 12 βασικούς τομείς αρμοδιότητας:

Υπάρχουν 12 τομείς ικανοτήτων που καλύπτονται από την εκπαίδευση GCDF:

 • Δεξιότητες Συμβουλευτικής – Γνώση των βασικών διαδικασιών παροχής συμβουλευτικήςγια θέματα σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένων των εποικοδομητικών διαπροσωπικών επαφών.
 • Αγορά Εργασίας, Πηγές Πληροφόρησης – Κατανόηση της αγοράς εργασίας καιεπαγγελματικών πληροφοριών και τάσεων.
 • Αξιολόγηση – γνώση και χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και ασκήσεωναξιολόγησης επαγγελματικής ανάπτυξης που θα απευθύνονται σε κατάλληλες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Πολυπολιτισμικότητα – Αναγνώριση των ειδικών αναγκών ποικίλων ομάδωνκαι υπηρεσίες προσαρμοσμένς στις ανάγκες τους.
 • Δεοντολογικά και Νομικά Θέματα – Μελέτες για τον Κώδικα Δεοντολογίας τουGCDF και γνώση όλων των τρεχόντων νομικών κανονισμών.
 • Μοντέλα Επαγγελματικής Ανάπτυξης – Κατανόηση θεωριών, και τεχνικώνεπαγγελματικής ανάπτυξης όπως αυτά εφαρμόζονται στη δια βίου ανάπτυξη, με βάση το φύλο, την ηλικία και την εθνικότητα.
 • Δεξιότητες Απασχολησιμότητας – Στρατηγικές και τεχνικές αναζήτησης εργασίας και τεχνικές τοποθέτησης, ειδικά σε εργασία με ομάδες
 • Εκπαδεύση Πελατών και Συνεργατών – Προετοιμασία και ανάπτυξη υλικού για εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσειςΔιαχείριση/Εφαρμογή Προγραμμάτων – Κατανόηση προγραμμάτων και της εφαρμογής τους, και συντονισμός σε ανάπτυξη συνεργασιών.
 • Προώθηση και Δημόσιες Σχέσεις – Παροχή και προώθηση προγραμμάτωνεπαγγελματικής ανάπτυξης.
 • Τεχνολογία – Κατανόηση και χρήση εφαρμογών επαγγελματικής ανάπτυξης μέσωηλεκτρονικών υπολογιστών.
 • Eποπτεία – Αποδοχή προτάσεων για βελτίωση της απόδοσης από συμβούλους και επόπτες

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και συμμετέχετε σε μια κοινότητα με πάνω από 20.000 GCDF παγκοσμίως!

Το GCDF στην ΚΥΠΡΟ!

Το GCDF στην Κύπρο υλοποιείται από το 2010 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά και ως ανεξάρτητη εκπαίδευση σε Λευκωσία και Λεμεσό. Από το 2010 μέχρι και το 2017 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπάρχουν πάνω από 100 απόφοιτοι επαγγελατίες GCDF ποσοστό που κατατάσσει την  Κύπρο πολύ ψηλά στο πίνακα συγκριτικά με τις άλλες χώρες που υλοποιείται το GCDF.

Βρές GCDF επαγγελαμτίες στην Κύπρο! Διάλεξε Πόλη:

Οι απόφοιτοι μας!

Our stories talk

“GCDF. Αν κάνετε ένα μικρό search θα δείτε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίπλωμα! Εγώ το βρήκα εντελώς ‘τυχαία’ και μπορώ να πω πως με ‘έσωσε’ από το να χάσω μια ολόκληρη χρονιά μιας και δε γνώριζα ποιο μεταπτυχιακό να κάνω. Δεν με απογοήτευσε! Ίσα ίσα μου άνοιξε το δρόμο για την Εκπαιδευτική Ψυχολογία.”

Ζαφείρω Αναστασίου , GCDF Consultant, Class 2011-2012

“Μέσα από την πιστοποίηση του GCDF έχω λάβει γνώσεις χρήσιμες   και απαραίτητες για την εξέλιξη μου ως Σύμβουλος σταδιοδρομίας.
Πιο συγκεκριμένα έχω διδαχτεί  απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις των Career Consultants με στόχο την σωστή παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και διαχείρισης σταδιοδρομίας. 
Οι Career Consultants GCDF ανταποκρίνονται σε μια δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο για τη μέγιστη δυνατή εργασιακή του απόδοση αλλά και ικανοποίησή του.”

Φλωρεντία Μιχαήλ, GCDF Consultant, Class 2016-2017

“Το έντονο ενδιαφέρον μου για την εξέλιξη της προσωπικότητας του ατόμου σε σχέση με την επαγγελματική του πορεία ήταν αυτό που μου δημιούργησε την επιθυμία να παρακολουθήσω ένα  πρόγραμμα το οποία θα με εφοδίαζε με τις ανάλογες γνώσεις.  Η έρευνα μου τελείωσε όταν πληροφορήθηκα για τον επαγγελματικό τίτλο GCDF. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μου προσέφερε ολοκληρωμένες γνώσεις γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό, γνώσεις που δεν πήρα μόνο μέσα από τα βιβλία αλλά μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και βέβαια πρακτικής άσκησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι με εφοδίασε με εργαλεία που σαν επαγγελματίας μπορώ να χρησιμοποιώ με τους συμβουλευομένούς μου.”

Μαριγιώργια Βοσκαρίδου, GCDF Consultant, Class 2015-2016

“Μέσα από την εκπαίδευση GCDF απέκτησα πολύ σημαντικές συμβουλευτικές δεξιότητες που με βοήθησαν τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά κυρίως σε προσωπικό. Δεν είσαι σε θέση μόνο να βοηθήσεις τον συμβουλευόμενό σου να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς της ζωής του, είσαι σε θέση να αναπτυχθείς και εσύ ο ίδιος, παίρνεις σημαντικές αποφάσεις που πριν έμοιαζαν αδύνατες.”

Κωνσταντίνα Δημητρίου, GCDF Consultant, Class 2016-2017