Διανύοντας την Μεγάλη Εβδομάδα μπορούμε να δούμε ότι πέρα από το μεγάλο θρησκευτικό μήνυμα για τον κάθε ένα σηματοδοτεί επίσης και μια περίοδο σκέψης και διαλόγου με τον εαυτό μας.

Μέσα από τα πάθη του Ιησού σκεφτόμαστε ότι η αμφισβήτηση, η μετάνοια, η συγχώρεση αλλά και η αναγέννηση είναι κάποια από τα συναισθήματα που κυριεύουν τον άνθρωπο.

Το πέρασμα λοιπόν μέσα από την ταλαιπωρία ψυχική και σωματική καταλήγουμε στην λύτρωση και την συγχώρεση. Είναι μια γιορτή που μας θυμίζει τις αντοχές μας, τις δικές μας στιγμές αδυναμίας και την δική μας προσωπική δοκιμασία.
Σημασία δεν εχεί να κατακρίνουμε τον εαυτό μας ή και τους άλλους, ούτε να αποδώσουμε το φταίξιμο κάπου, αλλά να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να δώσει ένα νέο νόημα στην ύπαρξη μας αλλά και στις σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους.

Τίποτα δεν είναι ή θεωρείται εύκολο αλλά είναι σίγουρα πιθανό. Σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δυκολίες και οι δοκιμασίες είναι για όλους δεν αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία της ανανέωσης και επιλογής για την ψυχική σας ανάσταση.

Καλή Ανάσταση!